Aperçu des actualités

Nieuwe groene thuisbasis voor pendelende gezinnen

Boortmeerbeek - Skyline Europe lanceert Eekhoornhof

Nieuwe groene thuisbasis voor pendelende gezinnen

Bouwgronden worden schaarser, het fileleed steeds groter. Met Eekhoornhof komt bouwheer Skyline Europe tegemoet aan de groeiende vraag van gezinnen naar betaalbare woningen op een groene én centrale locatie. De residentiële verkaveling van moderne gezinswoningen met ruime privétuin is gelegen in het landelijke Schiplaken-Boortmeerbeek, de perfecte groene uitvalsbasis naar Brussel, Antwerpen, Mechelen en Leuven. Dorpsleven op maat van moderne forenzen. 
 

De files op de Vlaamse snelwegen waren nooit langer dan in 2017.   De gemiddelde lengte van de files steeg op schooldagen naar 169 kilometer. Dat betekent dat er vorig jaar per dag gemiddeld elf kilometer meer file stond dan in 2016 (158 kilometer). Wie in (de buurt van) grote Vlaamse steden werkt, woont maar best op een haalbare afstand. Gezinnen met jonge kinderen verkiezen een groene, niet-verstedelijkte buurt, ver weg van de drukte van de stedelijke centra. Maar ook niet té ver weg. Residentiële projectontwikkelaar Skyline Europe biedt een uitweg met Eekhoornhof: betaalbare gezinswoningen in een nieuwe residentiële groene woonbuurt, autoluw en met een grote gemeenschappelijke parktuin.

Projectverantwoordelijke Bram Machtelinckx: “Skyline Europe ontwikkelt unieke projecten die tegemoetkomen aan de noden van moderne bewoners. Architectuur, groen en locatie zijn altijd onze drie basispijlers. Voor dit specifieke project mikken we op jonge werkende gezinnen, op zoek naar een rustige, kindvriendelijke locatie in een natuurlijke en bosrijke omgeving. Gezinnen voor wie de directe stadsrand te weinig waar naar geld biedt. Eekhoornhof speelt in op deze niche, met duurzame nieuwbouwwoningen, elk met een mooie privétuin, in een groene, gezins- en pendelvriendelijke omgeving.”

Idyllisch plaatje, perfecte ontsluiting
De locatie is perfect: het rustige dorp Schiplaken, onderdeel van Boortmeerbeek. Waar kinderen nog echt kind kunnen zijn. Eekhoornhof grenst aan het Schiplakenbos en ligt op een boogscheut van sport- en recreatiedomein Hofstade en vlakbij verschillende scholen. Op 7 km van Mechelen en op een kwartier rijden van steden als Brussel, Antwerpen en Leuven. Ideaal voor pendelaars, perfect voor wie een graantje cultuur, een gezellig avondje uit of een dagje shoppen wil meepikken. 
 

Warme thuis, strakke architectuur 
Eekhoornhof is ontworpen door toparchitecte Marie-José Van Hee, onder meer gekend voor haar restauratie van de stadshal in Gent. De woningen voldoen aan alle eisen van het moderne gezin. Ze zijn licht, ruim, voorzien van alle comfort en afgewerkt met de beste materialen. Duurzaam ook, want alle woningen voldoen aan de strengste energienormen en zijn beter geïsoleerd dan de bouwnorm voorschrijft. De architecte heeft bewust alle privétuinen naar het zuiden georiënteerd. Elke ruimte geniet van maximale lichtinval .  
Het ontwerp combineert hedendaags design en strakke gevellijnen met de warmte die haar werk kenmerkt. Een grote centrale leefruimte vormt het hart van het gezinsleven. Het gebruik van rode pannendaken, bakstenen en witgeloogde houtaccenten geeft de verder hypermoderne woningen een zachte, uitnodigende uitstraling. 
 

Gezellige buurt 
Niet alleen de woningen zijn uitnodigend. Ook bij de inplanting en indeling staat leefbaarheid centraal. Het domein is zorgvuldig aangeplant met weelderig groen, met behoud van de eeuwenoude bomen als centrale ankerpunten. Het woonerf is ingericht als zone 30, om een veilige, kindvriendelijke omgeving te creëren. “Eekhoornhof is een menselijke buurt waarin de kinderen samen kunnen spelen, terwijl de ouders rustig bijpraten. Een centraal wandel- en fietspad verbindt de woningen met elkaar.”, vult Bram Machtelinckx aan. “Die verbondenheid, dat wijkgevoel was voor ons absoluut noodzakelijk en past helemaal in onze visie op het moderne gezinswonen.”  

*Bron: verkeerscentrum.be

Eekhoornhof, moderne gezinswoningen met privétuin in een nieuwe groene woonbuurt

gesloten, halfopen en open bebouwingen
privétuin en carport
gemeenschappelijke parktuin
ruimte voor persoonlijke wensen
prijzen vanaf € 289.000 (exclusief BTW, notaris- en registratiekosten)
 

Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak op

eekhoornhof.be


Verwante projecten

Skyline Europe is al ruim 40 jaar de
referentie voor investeringsvastgoed in
binnen- en buitenland.

We danken onze sterke marktpositie aan
onze focus op topliggingen, stijlvolle
architectuur en professionalisme. 

Découvrez Skyline Europe

Investissements dans l’immobilier : vue sur un rendement sûr

Investir sans soucis ? Optez pour notre service de location expérimenté